Oefencorner

De oefencorner.

 

Brabantgolf beschikt, naast een drivingrange en oefengreen, ook over een separate oefencorner.Deze bevindt zich achter de nissenhut aan het eind van de drivingrange.

De oefencorner is toegankelijk voor alle leden en aspirant-leden en er kan vrij worden geoefend.

 

Als u de corner betreedt, komt u eerst de puttinggreen tegen. Deze is uitsluitend voor dat doel te gebruiken. M.a.w. pitchen en lange slagen hier naar toe spelen is niet toegestaan. Voor het oefenen van die slagen is er een tweede green, iets verderop gelegen.

Naast deze green is ook een oefenbunker gesitueerd waaruit naar hartelust bunkerslagen kunnen worden geoefend.Ook hier geldt dat de bunker na gebruik aangeharkt moet worden en dat balinslagen op de green moeten worden gerepareerd.

 

Als u bij de ingang van de oefencorner naar links loopt, komt u in de hoek twee afslagplaatsen tegen. Deze kunnen worden gebruikt om echte hole’s te lopen.

De voorste is een par 3 en de achterste moet gespeeld worden als een par 4. Natuurlijk is het mogelijk om deze laatste in 1 slag naar de green te spelen, maar in het kader van oefenen moet de eerste slag naar de hoek van de fairway gepeeld worden (doseren van de slag). Hierna kunt u dus een leuke tweede slag maken om vervolgens in twee puts uw par te halen. 

 

Veel oefenplezier gewenst.


Ogenblik a.u.b. ...