9 stappen plan

Met het 9-stappenplan heeft de NGF een methodiek ontwikkeld die je in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe je jezelf ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kan je je doorontwikkelen middels een goede begeleiding van de golfprofessional. Het 9-stappenplan dient hierbij als leidraad. Dit voorziet in het ontwikkelen van de vaardigheid van elke golfer en maakt je thuis in de wereld van Golf! Dit is essentieel aangezien je op deze manier meer plezier uit de sport haalt. Zodra je als golfer meer plezier haalt uit het oefenen en spelen, dan zul je actiever en frequenter de golfbaan bezoeken met familie en vrienden. Niet alleen voor beginnende golfers is het 9-stappenplan een uitkomst, ook meer gevorderde golfers kunnen aan hun spel werken door gebruik te maken van de ontwikkelde materialen.

 

Stap 1: golfbaanpermissie

Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen de golfsport staat hoog in het vaandel. De golfcoach bepaalt wanneer u klaar bent voor de stap naar golfbaanpermissie.
Die laatste stap is een regelcursus van één avond. Hiervoor kunt u zich inschrijven op een intekenlijst in het clubhuis.
Daarna volgt nog een test voor het verkrijgen van de golfbaanpermissie.
De kosten van het gehele traject bedragen € 30. Behalve de theoriecursus met het boekje met de Golfregels en de test voor de golfbaanpermissie is hierin ook stap 2 begrepen. Dit is het vervolgtraject voor het bereiken van clubhandicap 54 (het vroegere gvb).

Vanaf het moment dat u de test voor de golfbaanpermissie aflegt, bent u verplicht lid te worden van Brabant Golf.
Een dergelijk, in feite “Wit” GVB, wordt door onze vereniging niet erkend. Het GVB bewijs (pasje) wordt in die gevallen niet aan het desbetreffende lid verstrekt. Het bestuur behoudt zich daarbij tevens het recht voor om het lidmaatschap van de betrokken speler te beëindigen.

Stap 2 clubhandicap 54 (het vroegere GVB)

Nadat u geslaagd bent voor de golfbaanpermissie kunt u gebruik maken van de golfbaan en u praktisch voorbereiden op het behalen van clubhandicap 54, onder meer door oefenen, het volgen van lessen en door deel te nemen aan interne wedstrijden en andere activiteiten.
Voordat u clubhandicap 54 kunt behalen dient u nog wel het Golfregelexamen af te leggen. Hieraan zijn geen verdere kosten verbonden.
Daarna bereikt u via het lopen van een aantal zogenaamde qualifying rondes binnen zeer korte tijd clubhandicap 54.

 

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunt u dan verder gaan werken aan het verlagen van uw clubhandicap naar 36 en het verkrijgen van een EGA exact handicap (36 of lager).

 


Ogenblik a.u.b. ...