Info

Aan de Statenlaan te Rijen ligt de golfbaan van Brabant Golf Vereniging. Gelegen aan de rand van het dorp biedt de baan een weids uitzicht over het landschap.

Kenmerkend voor Brabant Golf is de kleinschaligheid. De baan omvat 9 holes, variërend in lengte van 65 tot 180 meter (par 3).

Het speciale van Brabant Golf:

 • Snelle opleiding naar golfbaanpermissie en EGA handicap 54 (vroegere GVB) door een professionele golfleraar binnen het kader van het 9-stappenplan van de NGF tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
 • Een ronde van 9 holes loop je in één tot anderhalf uur, dus als je weinig tijd hebt en toch wilt golfen is dit een heel aantrekkelijke golfbaan. Tijdens de pauze of na het werk is een ronde prima haalbaar!
 • Een ronde van 18 holes loop je in 2½ à 3 uur, het terrein is vlak. Daardoor is de baan uitermate geschikt voor mensen die fysiek wat minder worden en met een lange 18 holes baan problemen krijgen.
 • Reservering van starttijden is niet nodig. Je kunt altijd spelen.
 • Lage contributie en géén financiële participatie.
 • Een gezellig clubhuis met goede voorzieningen en prettige barprijzen.

Kortom: Brabant Golf biedt de ideale mogelijkheden om de golfsport te leren en om te ervaren of de golfsport iets voor je is. Na afloop van het opleidingstraject beslis je pas of je lid wilt worden van de vereniging met alle voordelen van dien.

Brabant Golf                                                                Telefoon:          0161-220076

Statenlaan 18                                                              Website:          www.brabantgolf.nl

5121HD Rijen                                                              E-mail:             info@brabantgolf.nl

tbv%20pag_1

WAT HEEFT BRABANT GOLF JE TE BIEDEN?

 1. Brabant Golf biedt je de mogelijkheid kennis te maken met de golfsport en je op te leiden naar golfbaanpermissie en EGA handicap 54. Daarvoor beschikt Brabant over:
 2. Professionele golf-Pro’s
 3. Een driving range en een aparte ruime oefencorner
 4. Oefenmateriaal (aanschaf eigen materiaal pas in de loop van de opleiding)
 • Brabant Golf biedt leden met golfbaanpermissie en/of EGA handicap 54 de mogelijkheid de golfsport te beoefenen en deel te nemen aan interne en externe wedstrijden. Al tijdens de opleiding kan op beperkte schaal meegedaan worden met interne wedstrijden.
 • Een heel gezellig clubhuis. Het clubhuis is dagelijks open van 11.00 tot 16.00 uur.
 • De baan en de driving range zijn buiten deze tijden langer open.
 • Brabant Golf organiseert voor haar leden vele activiteiten:
 • Mens day, ladies day, maandbeker, diverse kampioenschappen
 • Speciale competitie voor beginners (Groen als Gras Competitie)
 • Funwedstrijden, barbecues
 • Groepswedstrijden op A- en B-banen in de regio
 • Wedstrijden tegen teams van regionale verenigingen
 • Brabant Golf biedt gezelligheid door haar kleinschaligheid en haar clubhuis:
 • Gezellig, goed geoutilleerd clubhuis met ruime keuze
 • Heerlijk zonnig groot terras
 • Iedereen kent iedereen
 • Het motto van Brabant Golf is en blijft: “Golf hoeft niet duur te zijn“:
 • Dit is ook doorgevoerd in de barprijzen

Verdere wetenswaardigheden van Brabant Golf

Clinics

Wil je eens kennismaken met Brabant Golf of de golfsport in het algemeen, voor groepen vanaf 6 personen kan Brabant Golf clinics verzorgen, al of niet in combinatie met een lunch, borrelhapjes of een buffet, resp. barbecue. De prijs voor deelname aan een clinic bedraagt € 15 per persoon. Voor het overige wordt apart prijsopgave gedaan.

Voor nadere informatie over clinics kun je telefonisch contact opnemen met Janny Slee:   06-50221131. Bij geen gehoor kun je tijdens openingsuren van het clubhuis bellen naar Brabant Golf: 0161-220076. Het e-mail adres voor clinics is: golfclinic@brabantgolf.nl

Diverse lidmaatschapsvormen

Uiteraard heeft Brabant Golf gewone leden in verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast kent Brabant Golf voor mensen met weinig tijd, bijvoorbeeld vanwege drukke werkzaamheden, of voor mensen die zich niet echt willen binden het G-lidmaatschap. Uw resultaten worden dan via Brabant Golf geregistreerd en u kunt op greenfee- of strippenkaartbasis overal aan meedoen. Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot het bestuur.

IS GOLF EEN SPORT VOOR JOU?

Golflessen

Als je niet eerder gegolft hebt, bijvoorbeeld bij een andere vereniging, is het noodzakelijk om lessen te nemen. Brabant Golf biedt via haar golf-Pro’s lessenpakketten aan waarmee je voor een interessante prijs in korte tijd je baanpermissie en daarna je handicap 54 kunt behalen. Meer informatie over de kosten van de verschillende pakketten en de inhoud hiervan vind je verderop in deze map. Je kunt ook contact opnemen met onze golf-Pro Martine Oomen (telefoon 06-21806173, e-mail info@golfscool.nl ).

Lid worden

Afhankelijk van het pakket dat je kiest heb je daarna baanpermissie of handicap 54. Als je plezier hebt gekregen in het golfen en je wilt verder op onze baan, dan is het zaak om je aan te melden als lid. Behalve dat je dan zo vaak als je wilt kunt spelen, geniet je dan ook van alle andere voordelen van het lidmaatschap zoals deelname aan diverse wedstrijden en andere door de vereniging georganiseerde activiteiten. Het is natuurlijk ook mogelijk om al eerder lid te worden, maar dat is geen verplichting. Een aanmeldingsformulier voor het lidmaatschap van Brabant Golf vindt je ook verderop op de site. Mocht je ondanks alle voordelen toch geen lid willen worden van onze vereniging maar wel op onze baan gaan spelen, dan is dit altijd mogelijk via greenfee’s of strippenkaarten.