9stappenplan

Het 9-stappenplan

Met het 9-stappenplan hebben de landelijke organisaties NGF (Nederlandse Golf Federatie) en PGA Holland een methodiek ontwikkeld , die elke golfer in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoever hij of zij zich wil ontwikkelen. Na stap 1 en 2 heb je reeds alle mogelijkheden om de golfsport met plezier te beoefenen. Heb je meer ambities, dan volg je meer stappen. Ook daartoe biedt Brabant Golf via haar golf-Pro’s de mogelijkheden.

Stap 1: Golfbaanpermissie

De beginnende golfer maakt kennis met de basisbeginselen van golf: techniek, etiquette- en spelregels. In het 3 maanden all-in-one starterspakket zijn alle ingrediënten opgenomen om te komen tot de NGF-baanpermissie, zoals praktijklessen voor techniek en theorielessen rond de golfregels en een examen. Tijdens dit pakket worden minimaal Stap 1 NGF golfbaanpermissie en het theorie-examen gehaald. Uitgebreide informatie over de inhoud en prijzen van dit pakket vindt u verderop bij de Golfschool.

Stap 2: EGA handicap 54

Om uw handicap 54 te behalen moet uw techniek nog duidelijk beter worden dan bij de baanpermissie. Hieraan zitten dus nog een aantal extra lessen vast. Ook zult u de regels nog wat uitgebreider moeten kennen en beheersen. Hiertoe kunt u een vervolgpakket nemen, of u kunt in één keer een all-in-one 6 maanden starterspakket nemen. Tijdens dit pakket worden minimaal Stap 2 handicap 54 en het theorie-examen gehaald. Uitgebreide informatie over de inhoud en prijzen van dit pakket vindt u verderop bij de Golfschool.